Mellön Brasserie - Montréal Craft Brewery Info and Map

Mellön Brasserie

4.8/5 Google
  |  
4/5 Untappd
Nano Brewery  | Opens @ 12:00 PM
7141 Rue Saint-André, Montréal, QC H2S 2L3, Canada

  • Delicious Alberta Craft Beer

Brews       (tap to toggle)

  Brew data provided by UNTAPPD
  •  4 on Untappd.
    Pilsner - Czech / Bohemian | 
    4.5% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Pilsner d'inspiration Tchèque /// Lager très (trop?) pintable, 100% Saaz et brassée avec la soif en tête. Gros bouquet herbacé appuyé par des céréales croustillantes et une amertume franche qui ouvre la porte à plusieurs autres lampées. À peine ouverte que la can est finie. - - - Czech-inspired pilsner /// Very (too much?) crushable lager, w/Saaz, brewed to be a real thirst quencher. Super herbal bouquet, lifted by cracking cereals and a snappy bitterness that welcomes many other sips. The can goes from full to empty real quick.
    Inaugural Batch: Saturday, May 1, 2021 
  •  4.2 on Untappd.
    Stout - Imperial / Double Coffee | 
    10% Alcohol/Vol. | 
    30 IBU (Subtle Bitterness) 
    Batch 1: mai 2021 Batch 2: mai 2023 Stout Impérial Choco-Café /// Bière extra-forte, au profil malté très roasty et caramel, infusée à froid avec une tonne de café de chez ZAB Café. Ultra savoureuse et bold, mais méga balancée entre café corsé, cacao amer, vanille de Madagascar et malt copieux. Littéralement une panthère dans ton verre. - - - Cocoa-Coffee Imperial Stout /// Extra-strong beer with a roasty-caramel malt profile, infused with a ton of coffee beans from Zab Café. Super tasty and bold, yet very well balanced between strong coffee, bitter cocoa, Madagascar vanilla and copious malt. Quite literally a liquid panther.
    Inaugural Batch: Saturday, May 1, 2021 
  •  4 on Untappd.
    Pilsner - Other | 
    5.5% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Pilsner Rose-Patrienne /// D’inspo italienne, on est sur un lit de grains croustillants & une finale sèche qui permettent au houblonnage à froid de Perle et de Saphir allemands de voler le show. Inspirée par la Petite-Patrie, notre quartier qu'on aime tant, plein de vie, de familles et de commerces inspirants. --- Rose-Patrian Pilsner /// Italian-inspired, we're on a bed of crispy grains & a dry finish that allows the dry hopping of German Perle and Saphir to steal the show. Inspired by the Petite-Patrie, our beloved neighborhood, full of life, families and inspiring businesses.
    Inaugural Batch: Friday, July 23, 2021 
  •  3.9 on Untappd.
    Sour - Other | 
    5.5% Alcohol/Vol. | 
    20 IBU (Subtle Bitterness) 
    Saison sure melon d'eau-concombre /// Hybride de saison & de bière sure, brassée avec les concombres "moches" de Laitue Mirabel et de la purée de melon d'eau. Légère, fruitée, juste assez sour et avec un p'tit côté "gastronomique" avec l'apport du concombre, c'est le parfait rafraîchissement estival. --- Watermelon-Cucumber Sour Saison /// An hybrid of saison & sour beer, brewed with Laitue Mirabel's "ugly" cucumbers and watermelon puree. Light, fruity, with just enough sourness, the cucumber gives it some sort of "gastronomic" vibe, making it the perfect summer refreshment.
    Inaugural Batch: Saturday, July 17, 2021 
  •  4 on Untappd.
    Lager - IPL (India Pale Lager) | 
    5.5% Alcohol/Vol. | 
    30 IBU (Subtle Bitterness) 
    India Pale Lager (IPL) /// Lager de soif double dryhop (DDH) au Motueka et Nelson Sauvin, brassée en collabo avec Avant-Garde On a des grosses notes de litchi et d’agrumes sur une base de céréales craquantes, avec une amertume tranchante et un caractère bien typique de lager. Dangereusement pintable. - - - India Pale Lager (IPL) /// Thirst quenching Lager, double dryhopped (DDH) w/Motueka & Nelson Sauvin hops, brewed in collab with Avant-Garde. We get strong litchy & citrus vibes, on top of a pillowy cereal base, followed by a clean bitterness with a typical lager profile. Highly crushable.
    Inaugural Batch: Wednesday, March 3, 2021 
  •  4 on Untappd.
    IPA - Rye | 
    6.8% Alcohol/Vol. | 
    35 IBU (Gentle Bitterness) 
    IPA de Seigle /// Bière aromatique et fruitée, double dryhop (DDH) au Simcoe et Amarillo, brassée avec une grosse proportion de seigle. On est sur des gros fruits tropicaux, avec un corps juteux et onctueux. Ça se termine sur juste assez d'amertume pour vouloir y retourner. Rapidement. - - - Rye IPA /// Aromatic and fruity, double dryhopped (DDH) w/Simcoe & Amarillo hops, brewed with a large proportion of rye. We get tropical fruit vibes, on a luscious and juicy mouthfeel. It finishes with just enough bitterness to make us want another sip. Right now.
    Inaugural Batch: Saturday, May 1, 2021 
  •  4 on Untappd.
    Lager - Japanese Rice | 
    4.5% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Lager de riz /// Orge, riz, Perle & Ariana Une p'tite binouze sèche, ultra clean et bien pâle, mais méga savoureuse: comment pas aimer ça? Céréales moelleuses, grosses notes de riz veloutées & beau houblon floral, comme dirait un certain village vacances, un 4-pack, c’pas assez! - - - Rice Lager /// Barley, rice, Perle & Ariana A small, dry beer, ultra clean and pale, but hella tasty: what's not to like? Soft cereals, big velvety rice notes & beautiful floral hops, as a certain village vacances would say, a 4-pack is not enough!
    Inaugural Batch: Thursday, January 27, 2022 
  •  4.1 on Untappd.
    Lager - Pale | 
    4.8% Alcohol/Vol. | 
    27 IBU (Subtle Bitterness) 
    Lager rustique /// Pour les soifs aussi grandes que Matt Falco Quand tu te pars une brasserie et que tu veux te concentrer sur les lagers, tu regardes définitivement les binouzes des Grands Bois avec soif & admiration. Donc brasser une lager avec eux pour nos 1 ans, c’est pas mal excitant. Épeautre, blé, p’tit dryhop, c’est tellement crushable que les cans de 355 semblent rapidement trop petites. Surtout dans les mains de Matt.
    Inaugural Batch: Saturday, April 30, 2022 
  •  4.1 on Untappd.
    Pale Ale - American | 
    5% Alcohol/Vol. | 
    35 IBU (Gentle Bitterness) 
    P'tite Pale Ale Pintable /// Brassée avec un trio de houblon bien zesty (Idaho 7, Motueka & El Dorado), on est direct dans le citron. À mi-chemin entre le New School et l'Old School, on cherchait à réunir nos attributs préférés des deux écoles: trouble, moelleuse, aromatique, sèche et amère. La fiole en 2! --- Crushable Pale Ale /// Brewed with a trio of zesty hops (Idaho 7, Motueka & El Dorado), we're deep into lemon territory. Halfway between New School and Old School, we were looking to bring together our favorite attributes of both schools: cloudy, mellow, aromatic, dry and bitter. Santé!
    Inaugural Batch: Saturday, June 5, 2021 
  •  4.2 on Untappd.
    Wild Ale - Other | 
    6.4% Alcohol/Vol. | 
    10 IBU (Trace Bitterness) 
    Style - Wild Ale sur framboises, clémentines & genévrier Fermentation - 100% inox, sur plusieurs mois Gazéification - Naturelle - 2.8 vol CO2 Notre Wild Ale phare, la Hijos del sol, tire son nom d’un album avec lequel on connecte à plusieurs niveaux. Lorsqu’est venu le temps de nommer cette 1ère variante, nous avons tout naturellement choisi “Agua Roja”, l’une des chansons de l’album, qui signifie littéralement “Eau Rouge”. La même base d’épeautre et de clémentines se laisse ici porter par un assemblage de baies de genévrier et de framboises parfaitement mûres, lui procurant des éclats juteux et tanniques. Le résultat nous ramène aux fins de journées d’été, où les rayons s’étirent et le temps s’arrête, l’instant d’une gorgée.
    Inaugural Batch: Friday, June 10, 2022 
  •  4 on Untappd.
    Lager - Pale | 
    4.5% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Lager d'inspiration tchèque /// Malt tchèque, houblon tchèque, levure tchèque: czech. Le kick terreux et épicé du Kazbek nous fait tripper, mais ce qui nous frappe le plus sont les grosses notes d’agrumes ben ben citronnées qu'on retrouve généralement dans les houblons américains. Ça donne une bière de soif, vive, fresh et excessivement-beaucoup-trop crisp --- Czech-inspired lager /// Czech malt, czech hops, czech yeast: tchèque. Kazbek's earthy and spicy kick obviously seduces us, but what strikes us the most are the big citrus notes usually found in American hops. It makes for a thirst-quenching, bright, fresh and excessively-almost-too-much crispy beer
    Inaugural Batch: Wednesday, January 12, 2022 
  •  4 on Untappd.
    Lager - Dark | 
    4.2% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Inspirée des Tmavý Ležák /// 100% Saaz On a une confession à vous faire: on est particulièrement fiers de cette lager-là. Elle allie vraiment bien un malt super complexe à une buvabilité extrême. “Tmavý” signifie sombre, donc c’est une lager foncée, mais pas complètement noire, qui joue entre le pain grillé, les fruits noirs séchés, le chocolat et les grains torréfiés. Houblonnée assez généreusement avec du Saaz tchèque et fermentée avec une souche typique de là-bas, on obtient une bière moelleuse et réconfortante, mais hyper pintable.
    Inaugural Batch: Friday, January 14, 2022 
  •  4 on Untappd.
    IPA - Sour | 
    8% Alcohol/Vol. | 
    35 IBU (Gentle Bitterness) 
    DIPA Sure aux mûres /// Brassée avec une tonne d’avoine et de blé non malté, enjolivée de mûres à mi-fermentation et dry hoppée au Simcoe et Azacca. Kick de houblon et d'amertume, couleur d'été et acidité qui fait y retourner: c’est weird. C’est bon. C’est bon d’être weird. - - - Sour DIPA w/blackberries /// Brewed with tons of oats and unmalted wheat, pimped with blackberries mid-ferment & dryhopped w/Simcoe & Azacca hops. Hoppy-bittery punch upfront, Summer colored + a very welcoming acidity: funky. Tasty. Being funky sure is tasty.
    Inaugural Batch: Friday, May 14, 2021 
  •  4.1 on Untappd.
    Lager - Helles | 
    4.8% Alcohol/Vol. | 
    18 IBU (Subtle Bitterness) 
    Munich Helles /// Mittelfrueh & Strisselspalt Ah, les Helles! Ces p’tites-là sont, selon nous, parmi les lagers les plus tricky à brasser. Tu dois trouver la balance entre la douceur du malt et la sharpness d’une lager Allemande, en plus de restreindre le houblon floral-épicé à un rôle de soutien, pour accentuer l’impression très céréalière mais pas sucrée. Bref, très facile d’aller dans le trop ou dans l’pas assez. En tout cas, pas mal contents du résultat de celle-ci! On l’avait d’ailleurs brassée pour l’ Oktoberfest Gaspésien, événement qui, disons-le, est passé en coup d’vent! Sans blague c’était un super event, on y a rencontré de magnifiques personnes, pis cette Helles nous y ramène à chaque gorgée.
    Inaugural Batch: Tuesday, September 20, 2022 
  •  4 on Untappd.
    Kölsch | 
    4.7% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Ale lagerisée d’inspiration Allemande /// Brassée avec du houblon Loral et un profil de malt simple, pour accentuer sa buvabilité. Inspirée par Montréal en été, elle a le côté floral et fruité classique des Kölsch, mais avec une twist agrumée, sur une base de céréales douillettes. - - - German-inspired lagered ale /// Brewed w/Loral hops and a simple malt profile, bumping its crushability even more. Inspired by Montreal in the summertime, it certainly has a classic floral & fruity Kölsch profile, but with a citrusy twist and pillowy cereals.
    Inaugural Batch: Saturday, May 15, 2021 
  •  4 on Untappd.
    Stout - Irish Dry | 
    4.5% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Dry Stout Familial /// Brassé en équipe et infusé à froid avec ben de l’amour. Arômes de café, de cacao 90% et de malts torréfiés, on valse entre buvabilité et réconfort. C’est sec mais avec une belle rondeur et balancé sur les grains foncés, le houblon et une légère impression de fumé. Bonus points: servi au creamer, lui donnant une texture on-ne-peut-plus crémeuse - - - Family Dry Stout /// Brewed by our team and infused with lots of love. Aromas of coffee, 90% cocoa and roasted malts, we groove between drinkability and comfort. It's dry but with a nice roundness and well balanced on dark grains, hops and a light smoky impression. Bonus points: served on the creamer, giving it a silky-smooth texture
    Inaugural Batch: Friday, October 15, 2021 
  •  4 on Untappd.
    Lager - American | 
    4.5% Alcohol/Vol. | 
    22 IBU (Subtle Bitterness) 
    Lager américaine (légèrement) houblonnée L’idée derrière cette bière est de rajouter un peu de funk à notre gamme de lagers traditionnelles en jouant avec des houblons “modernes” (aka un tout p’tit mini dryhop), sur une base de maïs et de riz bien représentative des lagers américaines. TL;DR - lager américaine ultra légère, mais bien goûteuse, subtilement houblonnée et jouant sur les agrumes, avec, en arrière-plan, des céréales bien bien craquantes.
    Inaugural Batch: Saturday, May 22, 2021 
  •  4.2 on Untappd.
    Wild Ale - Other | 
    6% Alcohol/Vol. | 
    6 IBU (Trace Bitterness) 
    Style - Wild Ale d'épeautre à la clémentine Fermentation: 100% inox, sur plusieurs mois Gazéification: Naturelle - 2.8 vol CO2 Brassée pour la 1ère fois en décembre 2021, cette version est un assemblage du 1er et du 2e brassin de Hijos. Alors que le brassin initial offrait plus de caractère de levure, le 2e, pour sa part, proposait des notes plus marquées de clémentines et de céréales. On a donc opté pour un blend à parts égales. La douceur maltée de l’épeautre et l’acidité des agrumes prennent tout leur sens aux côtés des microorganismes et levures utilisés, en développant un côté sauvage et une complexité savoureuse, mais en restant dans un Funk très smooth et bien construit.
    Inaugural Batch: Saturday, February 19, 2022 
  •  4 on Untappd.
    Pale Ale - American | 
    5.5% Alcohol/Vol. | 
    40 IBU (Gentle Bitterness) 
    Pale Ale Multigrain /// On mourra pas de souef en tout cas! Y’a pas si longtemps, pour aller dans des gros releases d’IPA juicy, avec une bonne vibe de taproom américain, il fallait traverser la frontière. Pis Messo est arrivée et a changé la game par ici. Derrière tout le hype se cachent de solides bons jacks qui travaillent fort en ta pour vous livrer des grosses bières, semaine après semaine. Du Citra, pas si Incognito que ça, pis 7 sortes de céréales différentes mettent la table pour une p’tite Pale Ale fresh, juicy et bien hoppy.
    Inaugural Batch: Saturday, April 30, 2022 
  •  4.1 on Untappd.
    IPA - American | 
    6.5% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    India Pale Ale /// Gatineau is trending (dans la P’tite-Patrie) Depuis le raz-de-marée qui a suivi la 1ère HYPA les lineups se multiplient sul’boulevard de la Gappe. Pis la bière est toujours aussi folle. On a rencontré les boys au @bieregarden_ de Val-Morin, des hostilités s’en sont suivies sur le terrain de golf et une belle amitié est née, d’où ce p’tit jus collaboratif. Finale assez sèche, as always chez nous, mais ayant cogité avec les Haze Lords de l’Outaouais, on a une texture méga soyeuse et un profil de houblon entre fruits tropicaux, agrumes et dankness.
    Inaugural Batch: Saturday, April 30, 2022 
  •  4.1 on Untappd.
    Farmhouse Ale - Saison | 
    5.8% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Temps & patience dictent le ton dans cette symphonie de saveurs. Toute en subtilité et en délicatesse, cette saison de fermentation mixte met en lumière l’œuvre du bois et l'unicité de notre flore de levure. Tanins & madérisation laissent rapidement place à une acidité délicate et une complexité singulière, propres à la flore de notre foudre no.1, utilisé à la façon Solera. On est très fébriles de vous la présenter, comme c’est la toute 1ère qu’on a brassé ici, la brasse 001. Elle a séjourné pendant 1 an dans notre foudre, pour ensuite refermenter lentement, naturellement, en bouteille, avec du miel de trèfle. C’est l’expression même de notre 1ère année, pendant laquelle nous avons énormément appris, sur nous, sur la bière, sur la vie.
    Inaugural Batch: Saturday, April 30, 2022 
  •  4 on Untappd.
    Lager - American | 
    4.3% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Lager d’inspiration mexicaine /// Maïs, malt Vienna, houblons allemands, soif. Brassée à mi-chemin entre les Mexican Lager "originales" et les lagers mexicaines modernes, c'est de la grosse soif sur fond de maïs et de céréales. - - - Mexican-inspired lager /// Corn, Vienna malt, German hops, thirst. Brewed halfway between the "original" Mexican Lagers and modern Mexican Lagers, this is straight-up thirst on a background of corn and grains.
    Inaugural Batch: Friday, June 11, 2021 
  •  4 on Untappd.
    Farmhouse Ale - Saison | 
    5.5% Alcohol/Vol. | 
    20 IBU (Subtle Bitterness) 
    Saison de soif houblonnée à froid /// Hallertau Blanc & Mosaic On a décidé de brasser une Saison en se concentrant sur les notes fruitées que les houblons et notre levure peuvent apporter. On a donc un peu de poivre blanc, sans les côtés caricaturaux des levures saison (donc pas de banane, de clou de girofle, etc). Mais ce qui shine particulièrement, c’est le petit dryhop qui a apporté des notes très très melon d’eau, fruits à noyau et un peu florales-herbacées. Le blé donne aussi une jolie rondeur, même si la bière est ben sèche et pétillante. La saison est à la soif et la soif est en Saison.
    Inaugural Batch: Monday, July 25, 2022 
  •  3.8 on Untappd.
    Farmhouse Ale - Saison | 
    4.5% Alcohol/Vol. | 
    25 IBU (Subtle Bitterness) 
    Saison + poires & levures sauvages - - - Ici, on est partis en terrain aventureux, expérimental, risqué, funky: cette saison de seigle a été volontairement refermentée avec les levures indigènes naturellement présentes sur le fruit. Ça se boit comme un vin nature: fermier, levuré, rustique, indompté. On a des belles notes de poire & de mandarine sur une texture soyeuse, mais une finale sèche. Conditionnée quelques temps en canettes pour favoriser l'évolution des levures sauvages: c'est expérimental jusqu'au bout
    Inaugural Batch: Friday, November 5, 2021 
  •  3.9 on Untappd.
    Pilsner - German | 
    5% Alcohol/Vol. | 
    30 IBU (Subtle Bitterness) 
    Pilsner d'inspiration allemande /// Malt allemand, beaucoup de Tettnang, un peu de Northern Brewer et une touche de Saaz, parce que. Librement inspirée, mielleuse et citronnée, avec une finale houblonnée persistante qui oscille entre épicé et floral. Le mélange de houblons apporte un côté fruité non traditionnel, voir hippie. --- German-inspired pilsner /// German malt, lots of Tettnang, a little Northern Brewer and a touch of Saaz, because. Freely inspired, honeyed and citrusy, with a lingering hop finish that oscillates between spicy and floral. The blend of hops brings a non-traditional fruity, even hippy, edge.
    Inaugural Batch: Friday, May 21, 2021 

Reviews       (tap to toggle)

  • Martin Leroux
    8 months ago
    Bright and friendly brewpub a few blocks from Jean Talon mtro and market. Picnic tables and a few stools at the bar. They have a cute terrace in the summer. 8 taps, including two Lukrs. Good variety of beers, with emphasis on lagers. Service was excellent, the staff knows their beers. Didn't try anything to eat, they only have basic snacks. Prices are typical for high end brewpub beers, but they serve in proper Czech mugs. Definitely worth stopping by if you're going to the market, and walkable to the other brewpubs and beer bars in the area.
  • Paige B
    9 months ago
    Our new favourite discovery. Excellent beer - highly recommend their bottled sour beer. Grab yourself an order of the pickles if you enjoy a good crunchy dill. Service and atmosphere were immaculate, the one girl who was working the bar was incredible knowledgeable about the beer profiles and helped me select a good sour beer. 10/10 will be back.
  • Peter Ryan
    5 months ago
    A fabulous place for a drink. Inventive beers, a cool indoor/outdoor atmosphere, and a happy, knowledgeable staff. Looking forward to heading back.
  • Edward Byrne
    8 months ago
    Boss brewery with some great beers. Friendly service and they were happy to talk you through the beers and let you have a taste before committing. Nice feel to the place without it being pretentious. I had three different beers, including a sour, grisette and a pale ale and they were all great, particularly the sour beer. They had plenty of beers in the fridge as well, in case you wanted to take some away. Would definitely be a regular here if I lived in Montreal.
  • Quentin Auvray (golbarg)
    3 years ago
    Great beer, nice setting and awesome food pop-up. A little noisy in the back, but otherwise very nice. Can get quite busy at times but the line moves quickly and the wait isn't long if any. Very irregular quantities served in glasses, but usually very full. Will definitely go again. Grab sunscreen for outdoor seating!
  • 7141 Rue Saint-André, Montréal, QC H2S 2L3, Canada
  • Opens @ 12:00 PM
    • MON: 4:00 - 11:00PM
    • TUE: 4:00 - 11:00PM
    • WED: 4:00PM - 1:00AM
    • THU: 12:00PM - 1:00AM
    • FRI: 12:00PM - 1:00AM
    • SAT: 12:00PM - 1:00AM
    • SUN: 12:00 - 11:00PM
  • mellonbrasserie.ca

Want to visit more than one spot?
Here are the places closest to Mellön Brasserie.

Contact Mellön Brasserie