La Chope Angus - Brasserie Artisanale - Montréal Craft Brewery Info and Map

La Chope Angus - Brasserie Artisanale

4.5/5 Google
  |  
3.8/5 Untappd
Brew Pub  | Currently Open. Closes @ 11:00 PM
2601 Rue William-Tremblay #140, Montréal, QC H1Y 0E2, Canada

  • Delicious Alberta Craft Beer

Brews       (tap to toggle)

  Brew data provided by UNTAPPD
  •  3.7 on Untappd.
    IPA - English | 
    5.7% Alcohol/Vol. | 
    52 IBU (Robust Bitterness) 
    Bière aux arômes herbacés et fruités avec des esters de pêches subtils. Les saveurs sont toutes en douceur: maltées, briochées, fruitées, herbacées, citronnées et des notes de thé noir et de pêches. L’amertume est moins prononcée que les IPA américaines. Beer with herbaceous and fruity aromas with subtle peach esters. The flavors are all smooth: malty, brioche, fruity, grassy, lemony and hints of black tea and peaches. The bitterness is less pronounced than American IPAs.
    Inaugural Batch: Sunday, November 6, 2022 
  •  3.8 on Untappd.
    Mild - Dark | 
    3.7% Alcohol/Vol. | 
    22 IBU (Subtle Bitterness) 
    La Dark Mild est une bière traditionnelle anglaise du 20e siècle qui tend à disparaître. Elle est de couleur brun foncé et offre des arômes de chocolat, de noisettes, de muffin au son, et de café. Les saveurs des malts torréfiés rappellent le chocolat mi-amer et le café noir tandis que les houblons ajoutent des notes terreuses, feuillues, herbacées et les feuilles de thé noir. Sa carbonatation est moins élevée et remémore les bières en cask anglais. Le nom de la bière = Guerre des Sept ans : Campagne de 1760 - En 1760, le plan de campagne britannique prévoit une offensive de printemps contre Montréal, la plus importante ville restée aux mains des Français après la chute de Québec. Le 8 septembre 1760, Montréal capitule. Dark Mild is a traditional English beer from the 20th century which is tending to disappear. It is dark brown in color and offers aromas of chocolate, hazelnut, bran muffin, and coffee. The flavors of the roasted malts are reminiscent of bittersweet chocolate and black coffee while the hops add earthy, leafy, herbaceous notes and black tea leaves. Its carbonation is lower and is reminiscent of English cask beers. The name of the beer = Seven Years' War: Campaign of 1760 - In 1760, the British campaign plan called for a spring offensive against Montreal, the most important city remaining in French hands after the fall of Quebec. September 8 1760, Montreal capitulates.
    Inaugural Batch: Monday, October 17, 2022 
  •  3.7 on Untappd.
    Blonde / Golden Ale - Other | 
    4.2% Alcohol/Vol. | 
    38 IBU (Gentle Bitterness) 
    Bière de couleur dorée avec de doux arômes et saveurs de céréales pâles, de houblons floraux, fruités, citronnés et subtilement herbacés. La finale est légèrement sèche et laisse des notes mielleuses en bouche. Golden colored beer with sweet aromas and flavors of pale cereals, floral, fruity, lemony and subtly herbaceous hops. The finish is slightly dry and leaves honeyed notes in the mouth.
    Inaugural Batch: Saturday, August 20, 2022 
  •  3.7 on Untappd.
    Bitter - Session / Ordinary | 
    3.6% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Sympathique petite bière aux reflets dorés qui contrairement à son style, n'est ni ordinaire, ni amère, elle est tout simplement bien équilibrée entre le profil malté et l'amertume. Cette bière légère au voilage ambré est un classique des pubs anglais.
    Inaugural Batch: Saturday, October 15, 2022 
  •  3.8 on Untappd.
    Bitter - Best | 
    4.6% Alcohol/Vol. | 
    29 IBU (Subtle Bitterness) 
    Entre le bateau et le train, il y a toujours une histoire de Dockers. Cette bière a été brassée dans le cadre du concours de l'Association des brasseurs amateurs du Québec et Baronmag avec la recette d’Hélène Guilbeault et Yann Geneste de Feu de Breizh. https://labaq.ca/ https://baronmag.com/2022/05/les-gagnants-du-concours-brasse-ta-biere-dans-une-brasserie/ ------- Between the boat and the train, there is always a Dockers' story. This beer was brewed as part of the competition of l'Association des brasseurs amateurs du Québec and Baronmag with the recipe of Hélène Guilbeault and Yann Geneste of Feu de Breizh. https://labaq.ca/ https://baronmag.com/2022/05/les-gagnants-du-concours-brasse-ta-biere-dans-une-brasserie/
    Inaugural Batch: Wednesday, November 2, 2022 
  •  3.8 on Untappd.
    Old / Stock Ale | 
    6.2% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Bière aux arômes et saveurs maltées, chocolatées, au goût de caramel. Ceci est la version de la Old Ale avant d'être barriquée en fût de vin. Beer with malty, chocolate aromas and flavors, caramel taste. This is the version of the Old Ale before entering wine barrels.
    Inaugural Batch: Friday, June 10, 2022 
  •  3.9 on Untappd.
    Old / Stock Ale | 
    6.5% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Bière barriquée 8 mois aux arômes et saveur de vin, de malts chocolatés, torréfiés avec une finale sèche en bouche. Barrel beer 8 months with aromas and flavors of wine, chocolate malts, roasted with a dry finish in the mouth.
    Inaugural Batch: Friday, May 20, 2022 
  •  3.8 on Untappd.
    IPA - American | 
    6.1% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Bière cuivrée aux arômes et aux saveurs d’agrumes avec une belle finale amère. ------ Coppery beer with citrus aromas and flavors with a nice bitter finish.
    Inaugural Batch: Sunday, April 2, 2023 
  •  3.8 on Untappd.
    Porter - English | 
    4.5% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Inaugural Batch: Tuesday, July 11, 2023 
  •  3.7 on Untappd.
    Brown Ale - English | 
    5.2% Alcohol/Vol. | 
    38 IBU (Gentle Bitterness) 
    Bière de couleur brun rougeâtre aux arômes et saveurs subtils de malts torréfiés, de caramel, de café et de petits fruits rouges avec une finale légèrement amère. Reddish-brown beer with subtle aromas and flavors of roasted malts, caramel, coffee and red berries with a slightly bitter finish.
    Inaugural Batch: Wednesday, August 31, 2022 
  •  3.6 on Untappd.
    Red Ale - Irish | 
    4.2% Alcohol/Vol. | 
    23 IBU (Subtle Bitterness) 
    Outre des trains, saviez-vous que 1420 tanks Valentine ont été fabriqués au Canada pour la Seconde Guerre mondiale? La grande majorité a vu le jour dans les Shop Angus. ------- Besides trains, did you know that 1420 Valentine tanks were manufactured in Canada for the Second World War? The vast majority were born in Shop Angus.
    Inaugural Batch: Tuesday, February 14, 2023 
  •  3.8 on Untappd.
    Bitter - Extra Special / Strong (ESB) | 
    5% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Bière blonde aux arômes de fruits et de pain, goût malté, fruité et herbacé avec une légère amertume finale. Blond beer with aromas of fruit and bread, malty, fruity and herbaceous taste with a slight final bitterness.
    Inaugural Batch: Sunday, June 19, 2022 
  •  3.6 on Untappd.
    Porter - English | 
    5.4% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Bière brune aux reflets rougeâtre avec des arômes chocolatés, fruités et maltés et des saveurs de chocolat mi-amer, café noir torréfié avec des notes fruitées. Dark beer with reddish reflections with chocolate, fruity and malty aromas and flavors of bittersweet chocolate, roasted black coffee with fruity notes.
    Inaugural Batch: Friday, June 10, 2022 
  •  3.8 on Untappd.
    Kellerbier / Zwickelbier | 
    5.3% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Votre bière en service - Contrepartie du sociofinancement de 2021 pour La Chope Angus via LaRuche En respectant le 2 mètres, le parc Jean-Duceppe a été pour plusieurs le seul lieu permettant de se rassembler entre amis dans les dernières années. C'est ainsi qu'est née la Angus Tribe, qui répondait toujours présents à ce simple appel: « une bière au parc? ». Brassée avec Alexandre Grégoire
    Inaugural Batch: Thursday, March 23, 2023 
  •  3.8 on Untappd.
    Pale Ale - English | 
    5% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Cette Pale Ale 100% québécoise offre un mariage entre du Pale Malt Anglais et du M2 de la malterie Innomalt à Sherbrooke, des houblons Glacier de Houblons Bastien à Terrebonne et d'une levure anglaise de Le Labo Solutions Brassicoles de Sainte-Anne-de-la-Pocatière en harmonie avec la passion de La Chope Angus pour les classiques anglais. Une dédicace en deux temps à l'histoire locale, où William Tremblay a laissé son empreinte en cuisine chez nous mais aussi dans le quartier. Rendons hommage à l'héritage de: William Tremblay (1887-1973), boucher et homme politique québécois. William Tremblay (1999-), plongeur et employé à La Chope Angus.
    Inaugural Batch: Friday, January 19, 2024 
  •  3.7 on Untappd.
    Pale Ale - Other | 
    4.8% Alcohol/Vol. | 
    40 IBU (Gentle Bitterness) 
    Cette pale ale aux houblons allemands Hallertau blanc et Madarina Bavaria offre de doux arômes levurés, fruités comme les raisins verts, le citron et le pamplemousse et des notes herbacées. Les saveurs sont légèrement terreuses et rappelle le thé, on dénote un accent subtil de céréales et les houblons apportent des notes feuillues, terreuses, citronnées, herbacées qui procure une amertume finale complexe. This pale ale with German Hallertau blanc and Madarina Bavaria hops offers sweet yeasty, fruity aromas such as green grapes, lemon and grapefruit and herbaceous notes. The flavors are slightly earthy and reminiscent of tea, there is a subtle accent of cereals and the hops bring leafy, earthy, lemony, herbaceous notes which provide a complex final bitterness.
    Inaugural Batch: Wednesday, October 26, 2022 
  •  3.9 on Untappd.
    Bitter - Extra Special / Strong (ESB) | 
    5.3% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Inaugural Batch: Thursday, August 31, 2023 
  •  3.7 on Untappd.
    IPA - Session | 
    4.9% Alcohol/Vol. | 
    55 IBU (Robust Bitterness) 
    Bière de couleur légèrement ambrée et voilée avec des arômes et saveurs citronnés, herbacés, maltés et résineux suivi d’une belle amertume finale. Slightly amber-coloured and veiled beer with lemony, herbaceous, malty and resinous aromas and flavors followed by a nice final bitterness.
    Inaugural Batch: Wednesday, August 31, 2022 
  •  3.7 on Untappd.
    IPA - English | 
    5.1% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    L'India Pale Ale a vu le jour à l'époque où l'Empire britannique voyageait vers ses colonies en Inde. Les houblons ajoutés auraient permis de préserver la bière pour les longs voyages. --------- The beginning of the India Pale Ale was at the time when the British Empire traveled to its colonies in India. The addition of hops would have allowed to preserve the beer for its long journeys.
    Inaugural Batch: Wednesday, July 26, 2023 
  •  3.7 on Untappd.
    Pilsner - Other | 
    4.8% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Deux coopératives, une nouvelle aventure brassicole! Cette fois-ci François embarque sur le train du retour, rejoint par David et Brian. Ensemble, toujours le mème désir commun de brasser une pilsner 100% québécoise, avec les houblons des Jarrets Noirs, les levures du Labo, mais aussi avec les grains d'Innomalt. À chaque gorgée, c'est l'esprit de coopération qui s'épanouit! Une mention spéciale à William pour l'illustration et à Léo, David L. et Guillaume pour leur premier visuel collectif. On lève notre verre à l'intercoopération! -----
    Inaugural Batch: Thursday, August 24, 2023 
  •  3.9 on Untappd.
    Rye Beer | 
    4.5% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Inaugural Batch: Tuesday, October 24, 2023 
  •  3.4 on Untappd.
    IPA - Session | 
    4% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Inaugural Batch: Friday, May 10, 2024 
  •  3.7 on Untappd.
    Pale Ale - American | 
    5.6% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Avenue du Midway dans notre quartier Angus!
    Inaugural Batch: Monday, June 5, 2023 
  •  3.7 on Untappd.
    IPA - Session | 
    3.7% Alcohol/Vol. | 
    0 IBU (Trace Bitterness) 
    Votre bière en service - Contrepartie du sociofinancement de 2021 pour La Chope Angus via LaRuche. À la fois rafraîchissante et audacieuse, elle représente la volonté de célébrer le potentiel infini de votre évolution. -------------------- Both refreshing and daring, it represents the desire to celebrate the infinite potential of your evolution.
    Inaugural Batch: Thursday, August 3, 2023 

Reviews       (tap to toggle)

  • Marie Pontini
    3 months ago
    Amazing experience! Very welcoming staff, afternoon on their terrasse, simply took fries&mayo and a rhum, perfect service, very fresh food, super crispy fries (best I had in a long time! ), also tried their spicy sauce Chou Chou Ouch, mixed with mayo, perfect and amazing combination! The restaurant and terrace are completely wheelchair accessible. There's a full very large accessible bathroom from the building (with direct door to the restaurant), very convenient, space between tables that can also be moved if needed. Staff very professional, no weird look or remarks, so great, they seemed to be used to have disabled customers. 10000% recommend it!
  • Peter Ryan
    5 months ago
    Seven shades of awesomeness! Enjoyed the beers a bunch - some excellent variety. Fantastic food - The Ploughman's was a fabulous local variation. The terrasse was brilliant and the serving staff friendly and informative. Go there, you'll have fun.
  • Fannie Boudreau
    a month ago
    Great terrasse! Loved the Irish nitrogen stout, so very smooth. Nice fries (could've used a bit more mayo) but the wait staff was very busy.
  • Martin Leroux
    a year ago
    Amazing brewpub in a nice neighborhood that tourists should check out. Wonderful decor, the bright tanks over the bar is a great touch. It was nice out, so I took advantage of the lovely terrace. I absolutely love the variety of beers here, and everything I've tried was great. I love that they're brewing English styles like ESB and a dark mild. Excellent service. I didn't try the food, but it looked amazing, gotta come back for brunch. Definitely worth a detour.
  • Kevin
    2 years ago
    My wife and I had a good time at La Chope Angus. They have a wonderful selection of beers, which I think almost anyone will be able to find one that they enjoy. They also come in multiple different sizes. My wife loved being able to order a small 5 oz beer. We had the "rilette de porc" and the "beignets de courgettes" for appetizers. The rilette de porc was good. It came with pickled vegetables, which I thought went super well with our beer selections. The beignets were alright. They lacked flavor/seasoning. As mains, we had the fish and chips as well as their poutine to which we added smoked meat for $2. The fish and chips were good. I enjoyed the coleslaw that came with it. It had a nice level of acidity to balance the fried fish. The fries were also hot and crispy. The poutine was alright. It didn't blow our minds away, but it was a decent poutine. Overall, if you're looking for a chill afternoon lunch or a couple of beers with friends, I'd definitely recommend La Chope Angus. The only "negative" was that the staff were overworked. The sections they were taking care of were a bit too large for them so when there was a rush of customers, our waitress had a lot of trouble keeping up, but she was very sweet to us when she could tend to our table.
  • 2601 Rue William-Tremblay #140, Montréal, QC H1Y 0E2, Canada
  • (514) 333-7186
  • Currently Open. Closes @ 11:00 PM
    • MON: Closed
    • TUE: 12:00 - 11:00PM
    • WED: 12:00 - 11:00PM
    • THU: 12:00PM - 12:00AM
    • FRI: 12:00PM - 12:00AM
    • SAT: 12:00 - 11:00PM
    • SUN: 3:00 - 9:00PM
  • lachopeangus.com

Want to visit more than one spot?
Here are the places closest to La Chope Angus - Brasserie Artisanale.

Contact La Chope Angus - Brasserie Artisanale